Scannen

Alvorens er een goed 3D informatiemodel wordt gemaakt, kan het noodzakelijk zijn het gebouw goed in te meten. Bijvoorbeeld omdat bepaalde stukken missen of oude 2D tekeningen niet meer correct zijn. Het is uiterst belangrijk dat de informatie overeenkomt met de werkelijkheid. Wij meten het gebouw in met behulp van 3D laserscanning. Vanuit deze meting ontstaan een pointcloud. Dit wordt de basis van het model.

Pointcloud

Pointcloud

Om tot een goed 3D informatiemodel te komen dient het gebouw goed in kaart te worden gebracht. Als oude 2D tekeningen niet meer correct zijn of zelfs ontbreken biedt de pointcloud uitkomst.

Crew-B is in het bezit van twee VLX mobiele scanners. Deze mobiele scanners zijn uiterst nauwkeurig en ook nog eens razendsnel omdat de VLX mobiel is! Voor het Scan-to-BIM principe bent u bij ons aan het juiste adres.

Stelt u zich een nieuw te realiseren hotel voor in een bestaand gebouw met kolommenstructuur. Tijdens de uitvoering blijkt een kolom een meter naar rechts te staan. Een kolom in een redelijk krappe hotelkamer gaat vaak niet en het hele ontwerp moet opnieuw. Weken vertraging en hoog oplopende extra kosten. Met de pointcloud van onze VLX en onze modellen voorkomt u deze ellende doordat wij u gebouw heel nauwkeurig inmeten/scannen en op basis van deze output uw tekening verzorgen.

Schouwrapport

Schouwrapport

Van elk gebouw dat we inmeten maken we allereerst een schouwrapport. Hier wordt het volgende in opgenomen:

  • Locatie/situatie
  • Belangrijke punten
  • Omschrijving van de opzet van het gebouw
  • Een fotocollage

Het schouwrapport geeft u als opdrachtgever en onze tekenaars snel een correct beeld van het gebouw.

Handmeting

Handmeting

Om een goed 3D informatiemodel te kunnen maken, met bruikbare informatie, is het noodzakelijk de as-built informatie goed in kaart te brengen. Dit kunnen wij doen middels het controleren van bestaande stukken in de werkelijkheid of vanuit blanco inmeten.

Hiervoor gebruiken wij een rolmaat, een afstandsmeter en een 360 graden camera.

Met deze informatie kunnen wij een 3D informatiemodel maken met correcte en relevante informatie.

Menu