Categorie: Nieuws

Samenwerking met ROC van Flevoland

De grootste sportschoolketen van Europa was onze eerste klant. Zij zijn van plan om in alle vestigingen een remotesurveillance-systeem(beveiligingssysteem) te gebruiken, waardoor leden er 24/7 veilig kunnen sporten, ook als er na 23.00 uur geen personeel meer aanwezig is. Dit betekent dat van alle sportscholen tekeningen moeten worden gemaakt waarin dit remote-surveillance-systeem wordt opgenomen. Omdat er niet van alle sportscholen accurate tekeningen beschikbaar zijn, is elke sportschool ingemeten. Tot voor kort deden we dit met rolmaat en lasermeter, maar tegenwoordig gebruiken we hiervoor een laserscanner, die het gebouw met 800.000 puntjes per seconde op 8 mm nauwkeurig inmeet. Hieruit genereren we een pointcloud, waarmee we gemakkelijk een BIM kunnen maken.

Sinds vorig jaar geef ik gastlessen over BIM bij het ROC van Flevoland. We hadden een stagiaire van het ROC van Flevoland en daarom werden we in Lelystad uitgenodigd voor een bijeenkomst. Hier werd iets verteld over 3D-tekeningen  in de bouw, maar dat werd verward met BIM. Toen ik hier een opmerking over maakte, raakten we in gesprek en kreeg ik al gauw de vraag: ‘Wil je niet een keer les komen geven over BIM?’ Dat leek me wel wat! Ik maakte een serie van acht lessen, compleet met opdrachten en een eindproduct. Studenten kregen de opdracht een appartementencomplex te tekenen en konden zo kennismaken met alle facetten van BIM. Wat ze ervan gemaakt hadden was heel leuk. Na acht lessen hebben studenten al een aardige basiskennis van BIM. Dit is een voordeel voor als ze verder gaan studeren, maar ook als ze bij een baas gaan werken. En als ROC van Flevoland zet je jezelf zo goed op de kaart. Ik zeg altijd tegen studenten: je bent knap stom als je nu niet oplet, want hier heb je zo een baan mee.

Ik heb goede ervaringen met het ROC van Flevoland en het valt me telkens weer op hoe betrokken de docenten van het mbo-college zijn. Crew-B is een innovatief, jong bedrijf en goede stagiairs kunnen vaak meteen na hun stage bij ons aan de slag. Laatst stonden we op een open dag, maar toen gooide corona roet in het eten. We hadden onze spullen net op de markt uitgestald toen Nederland in lockdown ging en we alles weer konden inpakken. Laten we hopen dat we er een volgende keer weer bij kunnen zijn.

Puntvertalingenredactie.nl bedankt voor deze mooie tekst en ROC van Flevoland bedankt voor deze leuke kans!

Menu